Wabi-Sabi interieur voor uw kamer met Ethnicraft

Une femme lisant un livre sur un lit élégant dans une chambre stylée.

 

Une chambre de style Wabi-Sabi avec des oreillers sur le lit.

Wabi-Sabi is oorspronkelijk een Japanse stroming uit de 15de eeuw die uit twee grote pijlers bestaat, zoals de naam zelf al aangeeft. Enerzijds, Wabi wat verwijst naar eenvoud en de natuur; anderzijds, Sabi wat staat voor de impact van de tijd en het werk van de mens op de voorwerpen om ons heen.

In de interieurinrichting staat het principe voor de terugkeer naar soberheid en de positieve invloed ervan op ons leven, waar we de schoonheid van onvolmaakte dingen inzien die door de jaren heen nog mooier worden.


Dromen in Wabi-Sabi modus

De slaapkamer is een plek om te rusten en waar we een derde van ons leven in doorbrengen. De Wabi-Sabi stroming die kalmte met zich meebrengt en teruggaat naar de natuur geeft hieraan de perfecte invulling. We helpen u graag met de volgende 4 eenvoudige regels om uw kamer in te richten volgens de Wabi-Sabi stroming.

 

Naar de essentie

Trek de kaart van het minimalisme! Kies enkele nuttige en comfortabele meubelstukken. Het spreekt voor zich dat het bed het belangrijkste element is. Dit laatste heeft een directe invloed op de keuze van de andere meubels. Het is de bedoeling om harmonie te creëren tussen dit imposante meubel en de rest van de kamer. Het evenwicht kan worden bereikt door te werken met gelijkaardige stijlen (Wabi-Sabi x etnisch) maar ook met tegenstellingen (Wabi-Sabi x vintage). Stel naar believen samen met een enkele regel in het achterhoofd: overlaad niet. Laat liever elementen weg om kalmte en rust te brengen.


Een mix van nieuw en oud

Een van de fundamenten van wabi-sabi is om ambachtelijke stukken al dan niet met een verhaal naar waarde te schatten. Naast een nieuw bed kunnen perfect retro nachttafeltjes staan die enkele decennia geleden met de hand werden gemaakt door een schrijnwerker. Het idee van hergebruik en recyclage is een van de hoekstenen van wabi-sabi. Waarom proberen we het niet gewoon zelf en ontwerpen we een homemade stuk dat kan dienstdoen als hoofdeinde?


Voorliefde voor de natuur

Of het nu voor de afwerking van een ruimte is of de inrichting ervan, gebruik zoveel mogelijk onbewerkte materialen van natuurlijke oorsprong. Muren met kalkafwerking, blote baksteen, meubels in massief hout, kleine marmeren legplankjes, een metalen beeldje, keramische potten, linnen beddengoed of wollen kussens. Hoe natuurlijker, hoe beter!


Een ontspannend palet

Het is de bedoeling om verbonden te zijn met de natuur, de kleuren van de Wabi-Sabi stroming zijn dan ook geïnspireerd op de tinten die we doorheen de seizoenen buiten zien. Hoewel het meest voorkomende kleurenpalet uit “nudes” en neutrale aardetinten bestaat, kunnen bepaalde koude kleuren, zoals zwart en wit in de winter of warme kleuren, zoals terracotta of oker in de herfst worden gebruikt. Ook de varianten van de kleur groen maken deel uit van de stroming, waarbij te felle kleuren worden vermeden om onze geest wat rust te gunnen. Kleur kiezen we op gevoel, dus aan u om het palet te kiezen dat u het meeste ontspant.

 

Une étagère blanche ethnicraft ornée de vases et de bols, incarnant l'esthétique Wabi-Sabi dans une chambre tranquille.

De beddencollectie van Ethnicraft

Ethnicraft is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig meubilair in massief hout (FSC), in het bijzonder in eik. De tijdloze collecties zijn eenvoudig en stijlvol tegelijkertijd en passen op die manier in de meest uiteenlopende interieurs. Aangezien Ethnicraft het hout op een ambachtelijke manier bewerkt in een eerder minimalistische stijl, sluit het merk helemaal aan bij de Wabi-Sabi stroming. We hebben het hier over de collectie comfortabele bedden met strakke lijnen.

Meer weten over het merk Ethnicraft

Une chambre moderne avec un lit en bois et des murs blancs, présentant un design ethnique élégant.

Madra bed

Massief eikenhout brengt een warme en serene sfeer met zich mee. Het Madra bed met natuurlijke en strakke lijnen straalt een en al zachtheid en authenticiteit uit.

Bestaat in de afmetingen: 160x200 cm / 180x200 cm 

Lattenbodem en matras niet inbegrepen.

Une table de chevet ethnicraft ajoute une touche Wabi-Sabi à la chambre élégamment décorée.

Nordic bed

Dit massief eikenhouten bed in een zuiver Scandinavische stijl is een uitnodiging voor zachte en vredige nachten. 

Bestaat in de afmetingen: 160x200 cm / 180x200 cm 

Lattenbodem en matras niet inbegrepen.

Un cadre de lit ethnicraft dans une chambre avec parquet.

Spindle bed

Het Spindle bed heeft een bijzonder stijlvolle en moderne uitstraling dankzij het revisited hoofdeinde met spijlen. Bestaat in eikenhout met naturelafwerking of in zwart gekleurd eikenhout.

Bestaat in de afmetingen: 160x200 cm / 180x200 cm 

Lattenbodem en matras niet inbegrepen.

Une chambre élégante avec un lit et des oreillers en bois ethnicraft, embrassant l'essence du Wabi-Sabi.

Air bed

Een strakke look, fijne lijnen, schuine poten en afgeronde randen bieden het perfecte tegenwicht aan het massieve hout. Het Air bed is luchtig en robuust tegelijkertijd.

Bestaat in de afmetingen: 160x200 cm / 180x200 cm 

Lattenbodem en matras niet inbegrepen.


Nieuwigheden onder de bedden bij Quatuor Design voor deze herfst

 

 

Une chambre stylée d'inspiration Wabi-Sabi mettant en valeur un lit ethnicraft accompagné d'une table de chevet minimaliste.

Tamoto bed van Hay

Het design van het Tamoto bed is van de hand van Shane Schneck en is geïnspireerd op het vouwen van een kimono. De zachte vorm van het gedrapeerde hoofdeinde en het stalen frame van buizen met ruime afmetingen vormen een evenwichtig geheel. De combinatie creëert een hybride eigentijds en comfortabel bed x bank dat niet alleen bestemd is om in te slapen, maar ook plaats biedt om te lezen, te werken of tv te kijken.

De eenvoudige installatie, de afneembare hoes van het hoofdeinde en de recycleerbare materialen zijn het resultaat van een creatieproces waarbij in elke fase rekening werd gehouden met de functionaliteit.

Beschikbaar in verschillende maten (een- en tweepersoonsbed), met hoofdeinde in verschillende kleuren textiel / gelakt metaal. Tamoto is een polyvalent bed dat kan worden aangepast aan de meeste stijlen van kamers!

Designer: Shane Schneck

Lattenbodem en matras niet inbegrepen.

Un lit ethnicraft dans une chambre stylée.

Lota bed van Treku

Le lit Lota présente des lignes douces et clean. Sa tête de lit est personnalisable avec un système de panneaux aux bords arrondis de différentes tailles, garnis de tissu de qualité à choisir parmi une belle palette. Ces panneaux tout à fait uniques peuvent être complétés des chevets sous forme d'étagères suspendues ou tables de nuit avec tiroirs.

Designer Ibon Arrizabalaga

Lattenbodem inbegrepen. Matras niet inbegrepen.

NB: 
Quatuor Design verkoopt geen:
- opklapbed, kofferbed, hemelbed, vouwbed;
- hutvormig bed, meegroeibed, stapelbed, kinderbed, enkel bedden voor volwassenen;
- traagschuimmatras, matras in latex of in schuim;
- dekbed of hoofdkussens, maar wel dekbedovertrekken.

Geen bedframe in de volgende materialen: wengé, massief dennenhout, mdf.
Geen hoofdeinde in leder, kunstleder, rotan, smeedijzer.