De kunst van het comfort: gids om uw ideale zitbank te vinden

Différents canapés de couleurs dans une pièce.

 

De zitbank staat centraal in elk salon. Het is de plek waar we ons ontspannen na een lange dag, waar we vrienden ontvangen of naar onze favoriete films kijken. Maar hoe weten we nu dat we de meest comfortabele zitbank kiezen? Ontdek hier de belangrijkste elementen om rekening mee te houden.

Diepte en hoogte: het belang van de grootte 

De diepte en de hoogte van de zitting spelen een cruciale rol voor wat het comfort betreft. Grotere mensen kunnen de voorkeur geven aan een diepere zitting om hun benen te strekken, terwijl een minder diepe zitting dan weer ideaal is voor wie graag rechtop zit. Denk aan uw gewoonten wanneer u zich ontspant en kies in functie daarvan.

De structuur: de ruggengraat van de zitbank 

Een goede zitbank heeft een stevige structuur nodig. De frames in massief hout, zoals eik of es garanderen maximale duurzaamheid en stabiliteit waardoor de zitbank haar vorm en comfort jarenlang behoudt.

De ophanging: de onzichtbare steun

De ophanging, de verborgen technologie binnenin uw zitbank is van essentieel belang voor het comfort. De drie voornaamste types op de markt zijn:

 • Stoffen banden: Deze banden worden vastgemaakt tussen de draagbalken vooraan en achteraan de zitbank. Ze bieden een buitengewoon comfort en zorgen voor een knus gevoel.
 • Metalen banden: Deze zijn steviger dan de banden in stof en staan garant voor een indrukwekkende levensduur waarbij ze ook hun oorspronkelijke vorm terug aannemen na gebruik.
 • Vering: Een technologie die vergelijkbaar is met die van matrassen. De vering garandeert een ongeëvenaarde duurzaamheid waarbij de zitbank jarenlang haar vorm behoudt.

 

Samenstelling: veren of schuim?

De keuze tussen veren of schuim voor de vulling van uw zitbank hangt in grote mate af van uw persoonlijke voorkeur:

 • Veren: Luxueuze zachtheid gecombineerd met een uitzonderlijk zitcomfort. Om de lange levensduur van deze zachtheid te verzekeren, is het aanbevolen om de kussens regelmatig op te kloppen en te verluchten. Voor zij die wat meer stevigheid verkiezen, kan een laag schuim met hoge dichtheid worden toegevoegd.
 • Schuim: Er zijn verschillende types schuim op de markt, elk met hun eigen voordelen:
  • Polyesterschuim: een voordelige optie voor standaard comfort.
  • Polyethyleenschuim: gemaakt uit polyethyleen voor een uitzonderlijke veerkracht.
  • Koudschuim (HR-schuim): perfect voor intensief gebruik, de celstructuur bevordert de luchtcirculatie waardoor een uitstekende robuustheid wordt verzekerd.
  • Combinatie van schuim: schuimlagen met verschillende dichtheden worden op elkaar gelegd voor een ongeëvenaard zitcomfort, dikwijls specifiek voor hoogwaardige zitbanken.

 

Bij Quatuor Design weten we dat elk detail belangrijk is bij de keuze van een zitbank.

Met merken zoals Ethnicraft, Olta, Hay, Ferm Living, Mobitec, Vilmers, Sits of Koozo mag u er zeker van zijn de juiste zitbank te vinden die aan uw behoeften zal beantwoorden op het vlak van comfort en esthetiek.