DUUURZAAMHEID


Onze mening over duurzaamheid

Design en mooi, maar niet ten koste van onze planeet

Duurzaamheid is een ruim begrip. Van de manier waarop een voorwerp wordt ontworpen tot zijn degelijkheid, van zijn impact op het milieu tot de materialen waaruit het is vervaardigd, van zijn verpakking tot zijn transport, enz. Ontdek hier een lijst van enkele essentiële elementen waarmee Quatuor Design rekening houdt bij de selectie van een merk.

Un sol carrelé blanc d'une durabilité exceptionnelle.
Une table à manger en bois durable avec une chaise au milieu.

Verantwoorde sourcing van de grondstoffen

Een product in FSC-gecertificeerd hout is een product dat garanties biedt, zowel op het gebied van zijn verantwoorde oorsprong (afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of uit gerecycleerd materiaal), maar ook op het gebied van zijn traceerbaarheid doorheen heel de commercialisatieketen.

Het hoge eisenniveau van het FSC-certificatiesysteem en de betrouwbaarheid van het FSC-label zijn algemeen erkend. FSC is in dat verband het enige certificeringssysteem in zijn soort dat de steun krijgt van milieuorganisaties, zoals het WWF en Greenpeace, maatschappelijke spelers, alsook de aansluiting kent van het grootste aantal bedrijven in België, maar ook wereldwijd.

Ethnicraft is als bedrijf een mooi voorbeeld wanneer het over de FSC-certificering gaat.

Onschadelijk textiel voor mens en planeet

Oeko-Tex is een kwaliteitslabel dat verschillende technische normen omvat, met de bedoeling kwaliteiten op het vlak van gezondheid en ecologie van textiel en leer te certificeren, waarbij de afwezigheid van schadelijke producten voor lichaam en milieu wordt gegarandeerd.

Hay is een van onze meest geavanceerde merken voor wat het gebruik van Oeko-Tex stoffen betreft voor stoffering en bekleding.

Dagelijks, in familieverband of tijdens momenten van ontspanning, deelt Quatuor verschillende sferen en decoratievoorwerpen met u die ontworpen zijn om het leven aangenamer, gezelliger en comfortabeler te maken. 

Un pouf gris durable avec une tasse à café sur le dessus.
Une chaise en plastique noir durable sur fond blanc.

Het ecologisch ontwerp in het productieproces

Plastic:

We vermelden Kartell dat zich vandaag bevestigt als een symbool van duurzaamheid dankzij het nieuwe polycarbonaat 2.0 dat verkregen wordt uit een syntheseproces grotendeels afkomstig van industrieel afval van cellulose en ISCC-gecertificeerd papier.

Metaal:

Metalen zoals aluminium en staal zijn de zeldzame grondstoffen die genieten van een recyclagecircuit dat op wereldvalk wordt georganiseerd. Op die manier kan Fermob garanderen dat zijn producten zowel gerecycleerd als recycleerbaar zijn.

Ethische bedrijven made in Europe

De merken die wij verdelen zijn made in Europe voor wat hun design betreft, maar hun productie gebeurt soms buiten onze grenzen. Zo engageert het merk Fatboy zich met name om de BSCI-gedragscode te volgen.

Het betekent dat het bedrijf geen enkele vorm van dwangarbeid toepast en geen werkkrachten inzet uit mensenhandel of die onvrijwillig werken. Het bedrijf laat geen enkele vorm van corruptie toe, noch van uitbuiting, verduistering of omkoperij.

Un gros plan d'une veste grise durable avec une étiquette Fatboy dessus.