KARTELL


 

kartell inspi 1

Het erfgoed van Giulio Castelli en de opmars van Kartell

Kartell is opgericht door Giulio Castelli, een visionair scheikundig ingenieur, en uitgegroeid tot een symbool van het Italiaanse design. Sinds het prille begin heeft Kartell de perceptie van kunststof radicaal veranderd door het te veranderen in een edel materiaal voor meubels. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Claudio Luti en onderscheidt het zich door innovatie en stijl.

De filosofie van Kartell

Kartell, bekend om zijn meubels en verlichtingsproducten, combineert esthetiek en functionaliteit. De creaties van Philippe Starck en andere gerenommeerde ontwerpers zoals Piero Lissoni en Patricia Urquiola hebben van Kartell een onmisbaar merk in de wereld van design gemaakt.

De wereldwijde impact van Kartell

Kartell, met zijn hoofdzetel in Milaan, is een Italiaans merk dat naam heeft gemaakt op het internationale toneel. De producten worden in veel landen verkocht, waardoor Kartell een belangrijke speler is in de designindustrie. Een succesverhaal dat wordt verteld door prachtige eigentijdse designcreaties die in het dagelijks leven passen en indruk maken naast designiconen.

Heel de collectie ontdekken →

DE KARTELL ICONEN

kartell icone 1

De kleine fauteuil Louis Ghost in transparant gekleurd polycarbonaat, design Louis XV: het archetype van geherwaardeerde barok dat verbaast, ontroert, boeit. Hij is stabiel, schok- en weerbestendig. Een uiterst aantrekkelijk en esthetisch model dat zich met elegantie en ironie integreert in elk type woning of gemeenschappelijke ruimte.

kartell icone 2

De opbergmeubels Componibili werden ontworpen voor verschillend gebruik, maar ook om ze te kunnen integreren op verschillende plaatsen in huis: badkamer, slaapkamer, keuken, enz. Het kernidee is het opeenstapelen van de elementen die perfect in elkaar passen om zo heel praktische opbergmeubels te vormen.

kartell icone 3

De Masters stoel van het merk Kartell is een eerbetoon van Philippe Starck aan drie cultstoelen: de ‘Serie 7’ van Arne Jacobsen, de ‘Tulip Armchair’ van Eero Saarinen en de ‘Eiffel Chair’ van Charles Eames. Licht, comfortabel, stapelbaar en beschikbaar in verschillende kleuren, Masters kan ook buiten worden gebruikt (uv-bestendige kleuren).

Kartell x Quatuor Design, een verhaal van iconen

Deze samenwerking toont het gevarieerde aanbod van Kartell, van zitmeubelen tot decoratieaccessoires die allemaal opvallen door hun uitzonderlijke kwaliteit en innovatief design.

De toekomst van Kartell

Onder leiding van Claudio Luti blijft Kartell de grenzen van design verleggen. Met indrukwekkende verkoopcijfers en een aanwezigheid in vele landen blijft Kartell een grote naam in de wereld van design.

Het merk is toonaangevend op het gebied van hedendaags design en spreekt een divers publiek aan met unieke en gevarieerde collecties om uw interieur in te richten. We kennen allemaal de iconische meubels van kunststof, maar Kartell ontwerpt ook sublieme meubels van hout en metaal. Kom ze ontdekken in onze showroom!

kartell inspi 2

Kartell producten

Naar de hele collectie