KRISTALIA


 

kristalia inspi 1

Italiaans minimalistisch en stijlvol design

Kristalia ziet design als een stukje jazzmuziek, het is niet altijd even eenvoudig om het uit te leggen, want je moet de interpretatie beleven. Een stoel is een stoel, maar een designstoel dat is andere muziek. Een nieuw project begint altijd met de jazznoten eigen aan Kristalia: vernieuwing, functionaliteit, knowhow made in Italy en duurzaamheid.

Het Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van stoelen en tafels met een ultra-minimalistisch design, die zo veel mogelijk met gerecycleerde materialen worden gemaakt. Elk product in hun gamma wordt aan een reeks geavanceerde tests onderworpen op het vlak van duurzaamheid waardoor ze een heel lange levensduur hebben.

Extra informatie over duurzaamheid →

ONZE KRISTALIA SELECTIE

kristalia icone 1

De Thin-K tafel kan eerder worden beschouwd als een technologische uitdaging. De grenzen van het zuivere minimalisme worden opgezocht met het tafelblad van Thin-K. Het is amper 6 mm dik en kan worden uitgeschoven tot aanzienlijke lengtes zonder in te boeten aan rechtlijnigheid en robuustheid. Ze is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

kristalia icone 2

De Maki tafel is geïnspireerd op de pure eenvoud van de Oosterse stijl, met gladde afgeronde poten en bovenste profielen. Het tafelblad is verkrijgbaar in verschillende heel sterke materialen, zoals Fenix. Ze is verkrijgbaar in de ’Slatted’ versie en is uitschuifbaar naar wens.

kristalia icone 3

De Elephant stoel heeft een structuur in polyurethaan met de heel herkenbare verstevigde armleuningen die doen denken aan de ruggengraat van een olifant. Naast een houten of metalen onderstel, is de stoel ook beschikbaar met een ‘rocking’ onderstel, een draaibaar onderstel of met wieltjes, en kan worden voorzien van een zitkussentje.

Kristalia x Quatuor Design, een verhaal van overweging

Kristalia springt eruit op de designmarkt. De stoelen en tafels met strakke tot zelfs futuristische lijnen zijn herkenbaar tussen alle andere. Kristalia laat niets aan het toeval over in zijn productieproces, elk detail is weloverwogen, elke handeling wordt vlekkeloos uitgevoerd. 

Bij Quatuor Design, houden we van dat niveau van perfectie wanneer het over design gaat. Naast een heel zuivere esthetiek, is hun meubilair bedacht om zo praktisch mogelijk te zijn. Kristalia maakt namelijk duurzame uitschuifbare tafels die goed doordacht zijn. 

En offerte aanvragen →

 

kristalia inspi 2