De winter komt eraan: onze tips om uw tuinmeubelen te beschermen

Un fauteuil se trouve au sommet d'une montagne enneigée, protégeant votre mobilier de jardin.

 

De winter komt eraan: Bescherm uw tuinmeubelen met onze deskundige tips

De winter staat voor de deur ... Het is dan ook hét moment om aan de bescherming van uw tuinmeubelen te denken. Alle tuinmeubelen hebben bijzondere aandacht nodig om ze tegen weer en wind te beschermen, of ze nu gemaakt zijn van hout, hars of metaal.

In dit artikel geven we u onze beste tips en adviezen om uw tuinmeubelen te onderhouden en beschermen, met speciale aandacht voor de collecties van Quatuor Design en de merken Ethnicraft en Fermob in het bijzonder.

 

Waarom is het cruciaal om uw tuinmeubelen in de winter te beschermen?

Zelfs het stevigste buitenmeubilair kan te lijden hebben van kou, vocht en vorst. Het is dan ook essentieel om uw meubels te beschermen, zodat ze mooi blijven en lang meegaan. Grondig onderhoud in de winter is de doorslaggevende factor om uw tuinmeubelen langer mee te laten gaan.

 

Het beste winteronderhoud volgens Fermob

Fermob, staat synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid. Het merk biedt een assortiment tuinmeubelen die ontworpen zijn om weer en wind te doorstaan. Dit zijn hun tips voor een optimale bescherming:

 

Reinigen en opbergen

Maak uw tuinmeubelen regelmatig schoon en behandel ze indien nodig tegen roest. Bescherm de kussens tegen vocht en zet uw meubels op een droge en goede verluchte plaats om de winter door te komen.

 

Ruimte optimaliseren en stilstaand water voorkomen

Stapel, indien mogelijk, uw meubels en kantel tafels en stoelen om stilstaand water te voorkomen. Gebruik geen niet-ademende dekzeilen of beschermhoezen omdat ze condens kunnen veroorzaken. De beschermhoezen van Fermob zijn niet geschikt om uw tuinmeubel de winter door te laten komen.

 

Specifiek onderhoud naargelang het materiaal

 

Meubels van aluminium

Stof regelmatig af en reinig indien nodig met een natuurlijke zeep. Vermijd schurende producten en maak de meubels na het schoonmaken goed droog.

 

Houten meubels

Reinig en behandel uw houten tuinmeubelen met specifieke producten. Ethnicraft biedt bijvoorbeeld uitstekende producten voor het onderhoud van teakhout.

 

Bescherm uw tuinmeubilair met de hoezen van Ethnicraft

De beschermhoezen van Ethnicraft zijn op maat gemaakt om uw buitenmeubilair te beschermen tegen UV-stralen, regen, wind en vorst. Zorg ervoor dat uw tuinmeubelen schoon en droog zijn voordat u ze afdekt, en vergeet niet om de hoes af en toe te verwijderen om het materiaal te laten ademen. Een kleine tip: u kunt een tennisbal tussen uw meubels en de hoes leggen om een goede verluchting te garanderen.

 

Conclusie: Maak uw tuin klaar voor de winter

Door deze tips voor het winteronderhoud van uw tuinmeubelen te volgen, kunt u er zeker van zijn dat ze lang meegaan en er mooi blijven uitzien. Wacht niet tot het eerste koude weer om in actie te schieten. Maak uw tuin nu winterklaar!