Styling tips

Herfst winter 2023/2024: Materialen maken hun intrede ...

Une collection de pièces en béton dans une pièce en hiver.

 

Overgang naar 2024: Een Artistieke Evolutie

Op de drempel van 2024 getuigen onze woningen van de dynamische evolutie van onze artistieke smaak. Elke keer weer ondervinden we het dringende verlangen naar originaliteit wat een ludieke en avantgardistische geest tot leven wekt in het interieurdesign. De beurs Maison & Objet van september 2023 kon niet ontkomen aan dat tastbare enthousiasme. De kleurigheid eist een prominente plaats op in dit avontuur: diepe tinten groen, roze en bruin komen tot uiting en blauw wordt de favoriete kleur van 2024 ter vervanging van de vertrouwde neutrale kleuren.

Textuur & Motief: Meer dan Kleur

Maar het gaat niet alleen over kleuren. De muren en interieurinrichting krijgen verschillende texturen aangemeten, variërend van het ruwe aspect van kalk tot de verfijnde zachtheid van hennep. Elegante motieven ontplooien zich in een samenspel met bij antiquairs gevonden pareltjes. Elke ruimte nodigt uit om de grenzen van de conventionele esthetiek te verleggen, om het unieke karakter op te zoeken met respect voor de fundamenten van het design.

2024: Renaissance & Durf

Het huis, dat intieme heiligdom is een ruimte waar de artistieke expressie geen beperkingen kent. Elke hoek is een onbeschreven blad, klaar om te worden verfraaid met de kleuren, motieven en texturen van het moment. 2024 roept de renaissance op en zet ons aan om met veel durf kleur te vieren. Die feestelijke en unieke sfeer was heel duidelijk aanwezig op de Maison & Objet-beurs.

Materialen & Trends: Verbond tussen Hedendaags en Traditioneel

Ruimtes zoals de keuken schitteren in kleuren als dennengroen, tekenend voor een energieke heropleving. Zoals Elizabeth Leriche, trendexperte benadrukt: "Laten we dit seizoen onverschrokken zijn voor kleur!" Bovendien spoort 2024 ons aan om vernieuwende materialen te omarmen, zoals chroom en glas – al gezien op de laatste Meubelbeurs in Milaan. De motieven zijn geïnspireerd op verre culturen, fauna en gecamoufleerde motieven die doen denken aan de roep van de natuur.

Bewustzijn & Authenticiteit: Naar een Ethische Woning

Ambacht en de zoektocht naar unieke voorwerpen blijven actueel, terwijl ze op een lijn komen te liggen met het idee van ethisch en lokaal consumeren. In essentie sturen welzijn en verantwoordelijkheid onze keuzes waardoor onze woning en ons dagelijks leven een nieuwe betekenis krijgen. Deze beweging naar een bewuste woning is onmiskenbaar de voornaamste trend om aan te nemen.