Ethnicraft

Bok, de iconische collectie van Ethnicraft

Une salle à manger ethnicraft avec une table et des chaises en bois.

 

B-O-K, een eenvoudig woord dat indruk maakt, en blijft hangen, net zoals het strakke en opmerkelijke design van de meest iconische collectie van het merk Ethnicraft. Vanwaar zoveel succes? Het design bedacht door Alain van Havre en de verschillende uitvoeringen van de modellen van tafels en stoelen, uniek en tijdloos tegelijkertijd, bieden oneindig veel mogelijkheden. 

Scandinavisch of industrieel design? Op zoek naar een moderne of rustieke eetkamer? De realisaties in massieve houtsoorten van de vakkundige houtbewerkers bij Ethnicraft passen in elk interieur.

Un gros plan d’une table à manger ethnicraft.
Un sol carrelé blanc d'une durabilité exceptionnelle.

Kwaliteitsvolle productie in duurzame massieve houtsoorten

Droomt u van een mooie massief eiken tafel om eindeloos van te genieten, dan is de Bok eettafel helemaal iets voor u. Het tijdloze design wordt perfect gecombineerd met de degelijkheid en duurzaamheid van het massieve hout. De tafel werd oorspronkelijk vervaardigd in massief eikenhout (natuurlijk geolied eiken), en kreeg vervolgens een teak uitvoering (donker hout), later volgde een zwart gekleurde massief eiken variant (zwart gevernist eikenhout). Goed om te weten: zowel de tafelpoten als het tafelblad zijn in massief eikenhout.

De keuze om te werken met massief hout is geen toeval voor Ethnicraft. Dit natuurlijke materiaal is sterk en wordt nog mooier met de tijd. Het is immers de leidraad van het merk.

Het is belangrijk om te weten dat Ethnicraft een heel mooi voorbeeld vormt wanneer we het hebben over ecologisch verantwoord design. Hun producten zijn immers vervaardigd in FSC-gecertificeerd hout wat staat voor het duurzaam beheer van de grondstoffen op het vlak van sourcing en traceerbaarheid. 

> Meer weten over duurzaamheid


Weldoordachte vorm en functie

De herkenbare vormen van de Bok collectie doen denken aan de ranke poten en gebogen hoorns van een antilope. Elk meubel werd bedacht door de favoriete designer van het merk, Alain van Havre. Hij combineert op een harmonieuze manier het robuuste massieve hout met elegante en luchtige lijnen. De balans tussen die twee elementen maakt deze collectie zo speciaal.

“Menselijkere, natuurlijkere vormen, dichter bij onze leefomgeving, vormen waarmee we vertrouwd zijn”, aldus Alain van Havre.

> Meer weten over het merk Ethnicraft


Een volledige collectie voor veel keuzemogelijkheden


Een Bok tafel voor elk interieur

De Bok collectie heeft een uitgebreide keuze aan tafelmodellen om te passen in zoveel mogelijk ruimtes en te beantwoorden aan een maximum aantal functies. Een rechthoekige of ronde eettafel, een tafel met of zonder verlengstuk, Ethnicraft heeft een ruime keuze aan tafelmodellen. Het basismodel van de rechthoekige eettafel wordt uitgevoerd in 3 kleuren, elk in 6 verschillende afmetingen.

Une salle avec une Table Bok en chêne et des chaises devant une cheminée.
Une salle à manger ethnicraft avec une table et des chaises en bois.

Een uitschuifbare eettafel kiezen

Hebt u meer plaats nodig in een kleine ruimte, of elke zondag een familiediner? Met het gamma uitschuifbare eettafels heeft Ethnicraft gedacht aan alle opstellingen om extra tafelgenoten te laten aanschuiven. Er bestaan 10 modellen van tafels met verlengstuk om meer plaats te creëren. Een kleine rechthoekige tafel wordt een heel grote eettafel. Een mooie ronde tafel wordt een ovale tafel. Kortom, verschillende eettafelopties om gezellig samen te komen!

Une table à manger ronde de la collection ethnicraft Bok, dotée d'un piètement en bois.
Une table à manger ethnicraft avec un tiroir sur le dessus de la collection Bok.
Une table à manger ovale avec plateau en bois et deux pieds de la collection Bok.

Alles voor een design eetkamer

De BOK collectie gaat veel verder dan de tafel en stoel die we allemaal kennen. Sinds het ontwerp in 2016, wordt zij jaar na jaar verder uitgebreid.

De Bok bank en stoelen sluiten perfect aan bij de verschillende Bok tafelmodellen voor een matchy-matchy look. Dankzij de strakke lijnen van de Bok tafels is er heel wat mogelijk, het zijn echte passe-partouts. De Bok tafel kan perfect worden gecombineerd met stoelen, banken of krukken van een ander merk, in materialen die contrasteren met het massieve hout.

De meubels van Ethnicraft moeten nooit aan comfort of gebruiksgemak inboeten ten behoeve van het design. Zo kunnen de BOK stoelen worden voorzien van een stoffen of lederen kussen voor nog meer comfort.

Une salle à manger mettant en vedette la collection Bok d'Ethnicraft, avec une table et des chaises noires.
Une collection de table à manger et de chaises noires ethnicraft dans une pièce.

Een vaste waarde in huis, maar ook in de tuin!

Wist u dat de befaamde Bok eettafel een tweelingzusje heeft in exotisch hout voor uw zonnige diners buiten? Deze tafel heeft namelijk een outdoor versie in massief teakhout met een gegroefd tafelblad zodat water kan wegvloeien. Zij bestaat in 4 verschillende afmetingen.

Une table en bois avec des chaises de la collection ethnicraft Bok.
Une collection de salle à manger ethnicraft comprenant une table et des chaises de la gamme Bok.

Onze Ethnicraft bestsellers

Naar de volledige Ethnicraft catalogus

Grote beschikbare voorraad
Snelle gratis levering in België, Frankrijk en Nederland
Plaatsing op de benedenverdieping in België en Nederland

NB: De Bok eettafel is geen vouwtafel, maar er bestaat wel een uitschuifbare variant (tafel met verlengstukken).

Lijst van materialen die Ethnicraft niet gebruikt in het kader van de productie van de Bok collectie: gerecycleerd hout, hardglas, massief grenenhout, wit gelakt mdf, essenhout, acaciahout, beukenhout, ceramiek, mangohout, epoxy, smeedijzer, roestvrij staal, geceruseerd hout, mahoniehout