Aan tafel ! Onze kleine vereenvoudigde gids om uw eettafel te kiezen.


Een ontbijt of groot diner in familieverband, een tête-à-tête, een verjaardagsfeestje met de kinderen of een gezellige brunch op zondag … Uw eettafel is beslist het meest gebruikte meubel in uw huis.

Zijn esthetiek moet overeenstemmen met de look van uw interieur en zijn functionaliteit moet beantwoorden aan uw leefgewoonten. 

Hoe kiest u de juiste vorm en materialen? Quatuor helpt u bij deze belangrijke beslissing!


01/
De ideale afmetingen bepalen van mijn nieuwe tafel

De grootte van een eettafel moet logischerwijze aangepast zijn aan uw keuken of eetkamer, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal personen dat moet kunnen plaatsnemen. Wanneer u een kleine kamer heeft, dan moet u zich daaraan aanpassen. Wanneer u een ruime kamer heeft, neem dan gerust een groot model.

Zorg ervoor dat u over voldoende bewegingsruimte rondom uw tafel beschikt wanneer hij helemaal is uitgeschoven tot zijn maximale grootte. De plaats die moet worden overgelaten rondom een tafel voor de stoelen en bewegingsruimte wordt berekend op 60 cm.


02/
Behoeften vs stijl of het beste van 2 werelden ?

Quelques questions utiles à se poser : 

 • Een ronde, rechthoekige of vierkante tafel ? Afgeronde of hoekige randen ? 
 • Voor hoeveel personen? Uitschuifbaar of niet ? 
 • Met 4 poten of een centrale structuur ? 
 • Welke materialen voor het tafelblad ?
 • Makkelijk te onderhouden ?
 • Welk(e) merk(en) spreekt(spreken) me het meeste aan ?
 • Naar wat ben ik op zoek op het vlak van design?
 • Moet ik kiezen tussen design en gebruiksgemak ?
 • Hoe zit het met het ontwerp, is het milieuvriendelijk?

  > Meer weten over duurzaamheid


03/
Het aanbod van Quatuor, wij vertellen u alles over onze iconische stukken

Quatuor stelt u aan de hand van zijn merken uiteenlopende universums voor, kijkt u maar…

 • Mobitec : mix van materialen met overheersend hout, strak en origineel
 • Ethnicraft : massieve houtsoorten, strak en tijdloos
 • Kristalia : alternatieve materialen, minimalistisch en eigentijds
 • Hay : mix van materialen, retro en kleurrijk

Rechthoekige tafel Terra van Mobitec

De zuivere lijnen en het robuuste formaat zijn bepalend voor het unieke design van de Terra tafel. Het tafelblad is in keramiek. De tafel kan worden aangevuld met een verlengblad in hetzelfde materiaal. Het onderstel combineert metaal en keramiek en kan worden gepersonaliseerd in verschillende kleuren. Er worden twee varianten van poten aangeboden: recht en vierkant of licht schuin voor een dynamischer aspect.

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel.

Voordeel ? 
Keramiek (klei + mineralen) wordt gebakken op zeer hoge temperatuur en is uiterst kras- en hittebestendig. U kunt uw stokbrood rechtstreeks op het tafelblad snijden of er uw pan neerzetten zonder onderzetter!

> Meer weten over Mobitec


Ronde of ovale tafel Eclipse van Mobitec

Met zijn krachtige rondingen en afgeronde lijnen, is de Eclipse tafel verrassend zacht en luchtig. De ovale vorm en beperkte breedte maken er een heel gezellige tafel van, ideaal voor kleinere ruimtes. Deze tafel heeft een massief eiken blad, wat hem zijn cosy look geeft. Het onderstel is een mix van hout en metaal (verkrijgbaar in verschillende kleuren). Het geheel heeft een uniek design. 

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel.

Voordeel ? 
Het fineer in eiken heeft de eigenschappen en het gezellige aspect van eikenhout terwijl de prijs betaalbaar blijft.

Rechthoekige of ronde tafel BOK van Ethnicraft

Bestsellers en vaste waarden, de BOK tafels die de gezelligheid van het massieve hout perfect combineren met evenwichtige lijnen voor een tijdloze look. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, houtsoorten en afwerkingen, met of zonder verlengblad. 

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel en op onze website.

> Meer weten over de BOK collectie

De X en Torsion tafels van Ethnicraft

De modellen X en Torsion in natuur eikenhout zijn ware meesterwerken. Ze zijn allebei het resultaat van ver geavanceerde houtbewerkingstechnieken. Hun design is verfijnd en maakt indruk.

Voordeel ?
Het massieve eikenhout is een materiaal met een warme en tijdloze look. Het leeft en wordt mooier met de tijd. 


Rechthoekige tafel Thin-K van Kristalia

De Thin-K tafel kan eerder worden beschouwd als een technologische uitdaging. De grenzen van het zuivere minimalisme worden opgezocht met het tafelblad van Thin-K. Het is amper 6 mm dik en kan worden uitgeschoven tot aanzienlijke lengtes zonder in te boeten aan rechtlijnigheid en robuustheid. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel.

Voordeel ?
Aluminium is sterk, duurzaam, licht en daarbij ook volledig recycleerbaar.

 

> Meer weten over Kristalia

Rechthoekige tafel Maki van Kristalia

De Maki tafel is geïnspireerd op de pure eenvoud van de Oosterse stijl, met gladde afgeronde poten en bovenste profielen. Het tafelblad is verkrijgbaar in verschillende heel sterke materialen, zoals Fenix of Dekton.

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel.

Voordeel ?
De nieuwe generatie materialen, zoals Fenix (papier + hars) en Dekton (porselein + kwarts) combineren design en bestendigheid tegen krassen, hitte en oplosmiddelen. 


Multiplo tafel van Kartell

De Multiplo tafel heeft zachte vormen: vierkant met afgeronde hoeken, rond of ovaal. Hij kan worden gepersonaliseerd op verschillende vlakken. Er is keuze uit een centraal onderstel of meerdere poten. Het tafelblad in aardewerk is verkrijgbaar in een uniforme kleur of met een afwerking in marmer of glas.

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel.

Voordeel ? 
Aardewerk is een soort keramiek. Dit materiaal heeft dus gelijkaardige eigenschappen: kras- en hittebestendigheid. Met de afwerking in marmer of glas kunnen elegantie en duurzaamheid worden gecombineerd. 

 

> Meer weten over Kartell


De rechthoekige Pyramid tafel van Hay

De bekende Pyramid tafel met zijn design uit de jaren 50. Zijn stalen onderstel (zilver of zwart) heeft een uiterst originele vorm en zijn tafelblad in massief eikenhout (met verschillende afwerkingen) maakt van hem een van de sterkste tafels. 

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel en op onze website.

> Meer weten over Hay


CPH eettafels van Hay 

Ronde of rechthoekige tafels van de CPH serie combineren minimalistisch design en functionaliteit. Het tafelblad is gelaagd met een afwerking in linoleum en het originele onderstel wordt uitgevoerd in verschillende kleuren. De tafels zijn ook verkrijgbaar in massief hout.

Beschikbaar in onze showroom te Ukkel en op onze website.

Voordeel ?
Linoleum wordt heel vaak gebruikt voor hoogwaardig meubilair, en is bekend voor zijn verfijning en duurzaamheid. Het heeft een mat aspect en voelt zacht aan.

 

Omdat eettafels het vaak hard te verduren krijgen, is het essentieel om er zorg voor te dragen zodat we er lang van kunnen genieten. Ontdek hier onze onderhoudstips.

Al deze modellen zijn beschikbaar in onze showroom in Ukkel, enkele via onze website. Neem gerust contact op met ons team voor een offerte op maat.