"Eco chic", en waarom niet?

Un canapé blanc écolo-chic posé sur une terrasse carrelée blanche.

 

Samen met de komst van de mooie dagen, zet een nieuwe trend zich door: het “eco chic”.

Maar wees gerust, monotoon wordt het alleszins niet!

Deze trend brengt namelijk leven in uw outdoor ruimte en draagt tegelijk bij tot het behoud van onze mooie planeet.

Hoe doen we dat? Het spreekt voor zich dat we ons meer bewust moeten zijn van de producten die we kopen.

Kies daarom in de eerste plaats natuurlijke materialen die zowel esthetisch als duurzaam zijn, zoals hout, steen of rotan. Deze materialen hebben ongelofelijk veel charme, zijn weerbestendig en worden mooier naarmate ze ouder worden.

Ga voor meubels en voorwerpen die zijn ontworpen om lang mee te gaan: een “eco chic” voorwerp moet zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Geef de voorkeur aan sterke meubelen die goed in elkaar werden gezet, die gemakkelijk kunnen worden hersteld of gerestaureerd wanneer nodig.

En voor wat extra fun kunt u uw terras verfraaien met kussens in biokatoen met kleurrijke motieven of plantenbakken in levendige kleuren.

Vervolgens is het tijd om aandacht te besteden aan details die het verschil maken. Op een stadsterras kunt u met een plantenmuur een verticale tuin creëren om wat groen te brengen in de stad.

Of kies voor de aanleg van een kleine moestuin, zelfs op een miniterras.

En wanneer u uw gasten echt wilt verwennen, voorzie dan zitkussens in weerbestendige outdoor stoffen voor gezellige en comfortabele momenten.

Tot slot zijn er nog de ecologische tips, door iedereen welbekend, zoals het recycleren van flessen, het sorteren van afval, het recupereren van regenwater om de tuin te besproeien of zelfs het aanleggen van een composthoop voor groenafval.

Vandaag meer dan ooit is het chic om ecologisch te zijn, het is trendy en het is vooral fun!

Kortom, met de “eco chic” trend kunnen we creatief zijn in onze buitenleefruimtes terwijl we onze impact op het milieu verkleinen.

Door ludieke decoratie en ecologische tips te combineren, krijgt u een stijlvolle en vrolijke tuin!

Wanneer u investeert in hoogwaardig kwaliteitsmeubilair gaat u de geplande veroudering tegen en denkt u “duurzaam”.

 

Klaar om de uitdaging aan te gaan? We stellen u graag een kleine selectie voor om helemaal mee te zijn met de “eco chic” stijl.

Une table et des chaises en bois écolo-chic sous un arbre.

 

 

HOUT PRIMEERT

De collecties Bok en Jack van Ethnicraft 

Het is belangrijk om te weten dat Ethnicraft een mooi voorbeeld vormt wanneer we het hebben over ecologisch verantwoord design. 

Hun producten zijn immers vervaardigd in FSC-gecertificeerd hout wat staat voor een duurzaam beheer van de grondstoffen op het vlak van sourcing en traceerbaarheid.

 

 

 

De Jack collectie heeft vanuit elke invalshoek mooie welvingen en vormen. De bekleding werd in België geweven en elk detail werd met de grootste zorg vervaardigd zodat u comfortabel en in stijl kunt genieten van uw buitenruimte. Wanneer feilloos design en ecologie elkaar vinden, kunnen we genieten van de mooie dagen terwijl we zorg dragen voor onze planeet.

 

Meer over Ethnicraft ->

Une chaise en bois écolo-chic au bord d'une piscine.
Une chaise en osier écolo-chic dans un désert de cactus.

 

 

 

ODE AAN DE NATUUR

De collecties Allaperto en Cross

Allaperto Veranda bekleden de loungestoel met rotan en vertellen een almaar ecologischer verantwoord verhaal voor wat de keuze van de ietwat vintage materialenmix betreft.

Het weefwerk in natuurlijk rotan past perfect in de ruimtes die indoor en outdoor met elkaar verbinden, zoals portieken en veranda’s. Zij vormen in het dagelijks leven immers een waar verlengstuk van het comfort van de binnenleefruimtes.

 

 

 

Ethimo en Patrick Norguet geven vorm aan nieuwe elementen van ecologisch meubilair.

De Cross collectie is het resultaat van een perfect uitgebalanceerde vorm en functie wat van haar de ideale harmonieuze creatieve aanvulling maakt in elke leefruimte, zowel binnen als buiten.

De Cross koffietafels hebben een onderstel en tafelblad in natuurlijke materialen, zoals FSC-teakhout. Dat laatste dankt zijn kleur, textuur en duurzaamheid aan een 100% ecologische speciale behandeling.

 

Meer over Ethimo ->

 

Une table basse écolo-chic avec un bol posé au sommet d'un rocher.
Une jardinière écolo-chic avec un arrosoir dessus.

 

 

 

Het DNA van Fermob

Van de natuur houden, haar beschermen, erin leven en haar respecteren …

Fermob, waarvan de hoofdactiviteit is gericht op de buitenruimte heeft heel natuurlijk de duurzame ontwikkeling en het respect voor het milieu verankerd in haar cultuur en in haar fabricageproces. Door producten aan te bieden die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Door de keuze voor metaal, een van de weinige materialen waarvan het recyclagecircuit economisch en op wereldvlak wordt georganiseerd. 98% van de metalen wordt gerecycleerd over heel de planeet. Meubilair dat niet alleen recycleerbaar is, maar vooral effectief werd gerecycleerd.

 

Meer over Fermob ->

 

 

 

PRODUCTEN OM TE BLIJVEN

Een grote klassieker bij Lafuma

Bij LAFUMA MOBILIER wordt de strijd aangegaan tegen de geplande veroudering en de wegwerpcultuur. De keuze van de grondstoffen is van cruciaal belang. Twee van de belangrijkste criteria zijn hun kwaliteit en hun herkomst. Het POPUP-model is de incarnatie van de duurzame bestseller die voortdurend wordt verbeterd. Een ontwerp uit 1962 dat het merk sindsdien blijft herwerken en vernieuwen.

 

Meer over Lafuma ->

Une chaise pliante bleue écolo-chic dans un boisé avec un chapeau dessus.