Alles voor een comfortabele design bureauruimte thuis

Une maison avec un espace bureau design et confortable, comprenant un bureau et une chaise avec un livre posé dessus.

 

Het is zover … het nieuwe schooljaar is gestart! Na een mooie en warme zomer gaan we terug aan het werk of naar de les met veel energie voor de komende maanden.

Met Quatuor is er geen sprake van werken in slechte omstandigheden. Wij staan voor design, maar ook voor comfort en ergonomie.

Wat zou u ervan denken om een thuiswerkplek in te richten die zowel mooi als functioneel is? Het zal uw welzijn en productiviteit alleen maar ten goede komen!


Kies een bureau met de ideale afmetingen en afgestemd op uw stijl

Gedaan met de schermen met lage frequentie waardoor ons zicht verslechtert! Onze computerschermen zijn vandaag veel performanter en aangenamer in gebruik. Dit betekent dat de diepte van een bureau niet meer zo belangrijk is als in het verleden. Ook een klein werkoppervlak is perfect geschikt. Zeker wanneer de in te richten ruimte beperkt is.

Anderzijds is de werkhouding dan weer van het grootste belang. Aan de keuze van een bureaustoel moet met andere woorden extra aandacht worden besteed (we vertellen er u hierna meer over).

Met de evolutie van het thuiswerken, is ook het design van de bureaus de laatste jaren duidelijk geëvolueerd. De merken breiden elk seizoen hun gamma uit met praktische,  duurzame en eigentijdse modellen. Tussen de bureaus die Ethnicraft, Hay of Kartell aanbiedt, vindt u er zeker een naar uw smaak. Stuk voor stuk kunnen ze perfect in uw interieur worden geïntegreerd, of het nu in een bureauruimte is, of een hoek in het salon of de slaapkamer.

Vergadertafel of klein bureautafeltje. Minimalistisch design of net heel uitgewerkt, Scandinavische, vintage of industriële stijl. En wat met de materialen voor het bureaublad en de poten? Hout (fineer of massief hout, zoals teak of eiken), gerecycleerd materiaal, onderstel in hout of metaal. Met of zonder lades. Kies de combinatie die bij u past. Ontdek hierna een overzicht van onze bestsellers:  

Ontdek hierna een overzicht van onze bestsellers:  


Ga voor een comfortabele en duurzame bureaustoel

Hier knelt het schoentje. We vergeten meestal dat heel belangrijke meubelstuk waarop we vaak heel de dag doorbrengen. De reflex voor de aankoop van een bureaustoel zou quasi dezelfde moeten zijn als die we hebben bij de keuze van een nieuw bed ... Ons lichaam moet goed zitten om zo comfortabel mogelijk te kunnen werken.

Behalve wanneer u een standaard lengte hebt, zijn de in de hoogte verstelbare stoelen ideaal om uw houding aan te passen aan de hoogte van uw bureau. De stoelen met armleuningen en een hoge rugleuning bieden bijkomende ondersteuning. De keuze van een gestoffeerde stoel is eerder een persoonlijke keuze of afhankelijk van de vormgeving van de stoel. Kies een stoel op wieltjes of niet in functie van de behoefte om al dan niet mobiel te zijn. Sommige stoelen zijn niet bekleed, maar hebben een organisch design aangepast aan de lichaamsvormen, zoals de P/ Wood van Kartell, ontworpen door Phillippe Starck.

Onze uiterst comfortabele selectie:


Goed georganiseerd

De huidige bureaus mogen gerust een heel minimalistisch design hebben, want onze belangrijkste opslagruimte is en blijft onze computer. Voor zij die toch zouden moeten klasseren en organiseren, vindt u hierna enkele voorstellen van ladeblokken, kleine boekenrekken of opbergkasten.  


Goed verlicht

De beste verlichting blijft het daglicht. Het wordt dan ook aangeraden om het bureau zo dicht mogelijk bij een raam te zetten. We kunnen echter niet altijd op het daglicht rekenen in de winter, of wanneer we ’s avonds nog werk hebben. Een mooie bureaulamp of een staand verlichtingselement maakt het werken aangenamer en zorgt bovendien voor een decoratieve toets.

NB: zorg ervoor dat er zich geen verlichtingselement achter uw rug bevindt (zoals een luchter of hanglamp), want dat zou een onaangename schaduw kunnen werpen op uw werkoppervlak.


Customiseer uw ruimte met accessoires

Een mooi vloerkleed, een papiermand, een plateau om kleine benodigdheden op te ordenen, een kader met een familiefoto, een geurkaars of een plant in een leuke pot. Personaliseer uw werkomgeving om u goed te voelen en productiever te kunnen werken.

Un bureau en bois avec un plateau.

Bureau-organizer set, Ethnicraft

Heel wat artikelen in voorraad. Snelle en gratis levering.

NB: Quatuor Design verdeelt geen bureaus in massief grenenhout, massief rubberhout, mahoniehout of acaciahout, in palissander of in wengé, met getemperd glas of structuur in rotan.