Aankoopgids voor zitbank

De sofa in al zijn vormen


EPISODE 1/3

Gezellige tv-avondjes, aperitieven met vrienden, welverdiende middagdutjes, een gezelschapsspel met heel het gezin en uren leesplezier, … Uw zitbank is een van de voornaamste plaatsen in huis! Hij moet comfortabel zijn en aangepast aan uw smaak en levensstijl. Maar het is niet altijd eenvoudig om te kiezen uit het ruime aanbod van merken en modellen. Quatuor helpt u om de beste beslissing te nemen.


Aankoopgids in 4 eenvoudig stappen : De juiste zitbank kiezen

01/ DE PRAKTISCHE KANT KOMT OP DE ALLEREERSTE PLAATS!

Welke zijn de ideale afmetingen voor mijn nieuwe sofa?

De grootte van een zitbank moet logischerwijze zijn aangepast aan de grootte van uw salon of kamer, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal personen dat moet kunnen zitten. Als u een kleine kamer heeft, zal u zich moeten aanpassen. Als uw salon ruim is, durf dan zeker te gaan voor een groot model. De tip om stroken op de vloer te kleven waar de zitbank zou staan en zo een idee te krijgen, lijkt misschien wat simplistisch, maar werkt altijd! Denk eraan dat de zitbank bij voorkeur tussen 180 en 250 cm van het tv-scherm verwijderd staat (naargelang de grootte ervan). 

Wat met de installatie/levering?

Naast het meten van de beschikbare ruimte voor uw sofa in uw salon, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke obstakels bij de levering: deuropeningen, ramen, gangen, lift?

Wat is mijn budget?

Het moet gezegd, wanneer we een nieuwe zitbank willen aankopen, weten we dat er een zeker budget bij komt kijken. Het gaat immers over een van de belangrijkste meubelstukken in huis. De keuze van de stof, de grootte en het merk van de sofa zijn elementen die een effect hebben op de prijs. 


02/ EEN OMGEVING BEPALEN AANGEPAST AAN UW SMAAK EN THUISGEVOEL

Welke merken inspireren me het meest? Wat zoek ik op het vlak van design?

Hieronder vindt u de lijst met merken die Quatuor aanbiedt. Elk merk heeft een heel eigen “universum” met stijlen die soms heel sterk van elkaar verschillen. Er is ongetwijfeld voor elk wat wils!


03/ HET MODEL KIEZEN DAT U BEVALT

Welk type van zitbank heb ik nodig?

Zitbank met 1, 2 of 3 plaatsen?
Moduleerbaar of niet?
Met of zonder chaise longue? 
Een slaapbank?

En hoe zit het met mijn comfort?!

Armleuningen of niet?
Welk vulmateriaal (= vulling van de zitting)? Schuim, bolletjes, veren? Welke spanning (kg/m3) kiezen voor mijn comfort?
En wat met de hoogte van de rugleuning? 
Met of zonder poten?
Met extra’s: poef, voetsteun, tafeltje?

Bvb, verschillende configuraties van hetzelfde model N701 van ETHNICRAFT : 


04/ DE BEKLEDING KIEZEN DIE PAST BIJ UW LEVENSSTIJL

Van de kleur van de stof tot hoe ze aanvoelt, van de vezelstructuur tot het onderhoudsgemak, het zijn elementen waarmee u werkelijk rekening moet houden om de keuze te maken die het best aansluit bij uw gewoonten. Hieronder enkele voorbeelden: